© 2018 Teriya, Nachtegaalstraat 29, 3110 Rotselaar, België
Webmaster: webmaster@teriya.be

Bezoek onze facebookpagina
Breng ook eens een bezoekje aan onze Facebook pagina
15 october 2005:  spaghetti-avond bij Leren Ondernemen te Leuven
Een 40-tal sympathisanten volgen de PowerPoint-voorstelling van de nieuwe vzw Teriya. Leren Ondernemen heeft reeds ervaring met Mali-Enjeu: enkele van hun medewerkers en enkele vrouwen van Leren Ondernemen waren het jaar voordien in Bamako en verzusterden er met de kansarme vrouwen voor wie Mali-Enjeu zich inzet.

Februari 2005: aanloop naar de oprichting van Teriya
Julia en Jul gaan op het terrein van de ngo Mali-Enjeu in Bamako een zonneboiler en touwpomp installeren en helpen bij het opruimen van de werkplaatsen voor metaal- en houtbewerking. Moniek en Paul geven aan de staf van Mali-Enjeu een ‘refresher course’ Engels gedurende drie maanden.
Na  deze toeristische ‘werkreis’ besluiten ze samen een vzw op te richten die de Malinese ngo steunt, samen met enkele andere vrienden die de ngo  Mali-Enjeu al vroeger kenden. Erik en Julia waren onder deze pioniers. En zo is de vzw ‘Teriya’ geboren op 16 september 2005 te Leuven.  Haar naam betekent ‘vriendschap’.
Het bestuur van het eerste uur bestaat uit: Erik De Clerck, Julia Rottiers, Moniek Vandenberghe, Paul Verstraete en  Moo Laforce (van Leren Ondernemen). Onze ontmoetingsplaats is bij Leren Ondernemen, het centrum voor kansarmen in de Valkerijgang te Leuven. 

1
2
3
2005