© 2018 Teriya, Nachtegaalstraat 29, 3110 Rotselaar, België
Webmaster: webmaster@teriya.be

Bezoek onze facebookpagina
Breng ook eens een bezoekje aan onze Facebook pagina
December 2008:  Renate houdt een Teriya-standje open in het College van Essen
Tijdens de Marsepeinactie in het College van Essen houdt Renate een standje open en zamelt 1500 € in ten voordele van de kansarme vrouwen van Bamako.
Oktober 2008: “Vamos”,een zangkoor in  Roeselare, zingt voor Teriya
Rebekka’s familie zingt samen met het koor van Roeselare ten voordele van de vrouwenateliers van Mali-Enjeu. Ze zamelen met hun zang 400 € in.
Juni 2008: voorstelling van het fietsproject in de St.-Lutgardisschool te Merksem
Moniek stelt er het fietsproject voor aan de afstuderende leerlingen. Door Linda, die banden heeft met de school en ook lid is van de fietsclub van Moniek en Paul, “De Shortcutters”, geeft de St.-Lutgardissschool ons een cheque van 3300 €.

Juni 2008:  aankomst van de fietsen bij Mali-Enjeu
De fietsen die we in maart verstuurden, komen ongedeerd aan in Bamako. Ze gaan naar het fietsenatelier van Mali-Enjeu, de container wordt omgetoverd tot sociaal restaurant.
April 2008: fietstocht en spaghetti-maal voor het project ‘Vrouwen op de fiets in Bamako’
Het vertrekpunt is bij  Leren Ondernemen te Leuven. 60 sympathisanten fietsen mee en nog eens 60 komen er ’s avonds meezitten aan tafel.
De fietstochten lopen langs de meest poëtische plekjes van het Hageland, over de Demer- &  Dijledijk, langs het Kasteel van Horst en het mystieke Wakkerzeel…, met als eindpunt de Valkerijgang. Daar vergasten de mensen van Leren Ondernemen ons op een echte Italiaanse spaghetti, een drankje of een paar glaasjes wijn.
Het fietsproject wordt o.a. gesponsord door onze sympathisanten, door de sociale werkplaats Mobiel Kortrijk, door het GROS (de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) van Rotselaar, door de Koning Boudewijnstichting en de Belgische Coöperatie betaalt het containervervoer.

104
105
Maart 2008:  een container fietsen vertrekt naar Bamako
230 tweedehandsfietsen, fietsonderdelen en fietsmateriaal werden verzameld door het Fietsencentrum Mobiel Kortrijk en door Teriya gefinancierd. De Belgische Coöperatie betaalt het containervervoer. In april komen ze na veel onderhandelen aan te Bamako.
103
2008